Küçük Dünyama Takılanlara Fısıldadıklarım...: hayatı teğet geçmek((:

12 Aralık 2007

hayatı teğet geçmek((:

Kendinden çok da emin olamamak, ne istediğini bilememek, beni en çok ne mutlu eder düşüncesine yanıt bulamadan hayatı teğet geçmek var aldığın nefeste, toprağa uzanan bağlantıda geçen her anında, yaşamda...
Hayatın gelip geçici olduğunu bilerek yaşamak var; kendini bilmeden, ispat gerektirmeden, risk almadan, sevmekden payına düştüğü kadarını alıp başın dik dimdik dimdimdik ve daha dikine yaşamak var hayatı.
Korkmak var içinde insanların olduğu ortamlardan, içine kendini koyup dışında kalmak var. Dışındalığın getirdiği yalnızlık, tek başına anlamsızlık var dünyanın/çemberin dışında.
Sen varsın o var; iki kişi var zannedip çoğul yaşayarak mendil örtmek var görünenlerden şikayetçi tanık gözlerine.
Hayatı çok sayıp yok olmak var çemberin üzerinde. Çok sayıp zıplamak var değmesin ayaklarım yere, çok deyip unutmak var yeniliğe açık gönüllerde, çok deyip deriin derin almak var nefes diye, çok çıkan sözün çok sıçradığı yer var ortaya attığın sürece.
Susmak güzel diye korkmak var susmaktan. Güzel her şey biter diye suss, nazar değer diye suss... Güzel olan her şey gibi o da biterse eğer dediğin an susma. Biter diye korktun di mi!!! Biter.
Hayatta asla dediğin her şeyi aslıyla yaşamak var ve aslının içinde yaşam var. Yaşamda senin gibi bir sürü insan, içinde duygular, hatalar, alınan nefeslerin yanında çalınmış yasaklar, mutlu olmak kadar görünmeyen yalnızlar var. "Bir ben"ler toplanmış dünya kadar. Ortada olmayan askıda binlerce dua var. Mesafeler insan saklar, çemberin üzerine çıkancıklar yarıçapın başlangıç noktasına erişemezler. Çemberin üzerine çıkancıklar koşmayı ve önlerini görmeyi bilemeden dengede yaşarlar. Ama yaşarlar; ben kadar.

5 yorum:

yusufyusuf dedi ki...

Meraba... İnternet üzerinden para kazanmak ister misin? Kazanmak istersen; http://www.agloco.com/r/BBJD3086
Burada çıkan formu doldur, download bölümünden viewbar ı indir ve 5 saat içerisin de 5 dolar kazan. Sen internet üzerin de dolaşırken viewbar sana para kazandırsın...
http://www.agloco.com/r/BBJD3086

ŞEKERPEMBE dedi ki...

ÇOK HOŞ BİR YAZI OLMUŞ..
BANA O KADAR ÇOK ŞEY ANTTIKKİ, YAZMAYA KALKSAM YAZI KADAR OLACAK YORUM... BEN SADECE ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK DEYİP ...

SEVGİLERİMLE

Goksu dedi ki...

Sibeeeeel, ben yine tam anlamadim, gelince bana msn'de bir hizlandirilmis kurs ayarlar misin?:)

angel dedi ki...

aslı derki,
DÜNYA Bİ GÜN O DA BUGÜN...
dibine kadar yaşamak var hayatı,
batıp çıkmak,çıkarken aldıgın nefesle daha da güçlenmek var...
öptümmmmmm

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Ya ya yaaa çok güzel olmuş bu yazıda..Çok şeyler anlatmış ama hep omu bumu derken teğet geçiyoruz hayatı malesef.Bu arada benim sana ulaşmam lazım ama gmail adresini göremiyorum.Benimki bloğumda var bana bi şekilde ulaşabilirmisin.Öptüm kocaman:)