Küçük Dünyama Takılanlara Fısıldadıklarım...: "Yolcu Yolunda Gerek"

8 Mayıs 2008

"Yolcu Yolunda Gerek"

Bu ara yaklaşan şu kadarcık tatilin kocaman heyecanı var üzerimde;) Şu kadarcık zamanı sığdıramıyorum bi yere!! Öyle değerli ki "değerlii, değerlii, değerlii..." diye diye 19 Mayıs bir kez daha tarih yazdı bende. Sırf içimi garantiye alma niyetli kararımı kendime sakladım ama en iyisinin İstanbul ya da Bodrum yerine, senelerdir "bu tatil geleceğim!!" sözünü yerine getirmek amaçlı minik Melis'le hasret gidermeli bir 3 günün beni tam bir huzura erdireceği kanaatine vardım. Ayşe Melis benim yirmi yıllık can ciğer arkadaşım Özlem'in miniği, miniğimiz.
Kucağıma aldığımda, beni ağlatacak kadar memnun eden tek melekti o. Öyle acayip bir duyguydu ki!!
Uzakta olduğumuz için onu ilk gördüğümde bir aylık falandı ve benim onu görmem tam bir seramoniydi. İlk hastaneden doğum haberini aldığımda da tek öğrenmek istediğim arkadaşımdı ve bebekle ilgili söylenen şeyleri kulağım duymadığından kapattıktan sonra da soranlara bir yanıt verememiştim, çok komikti((: Ama Ayşe Melis'le tanışmak için kapıyı çaldığımda kalbim yerinden ciddi anlamda oynamıştı. Oturamadım "ee nerde" derken görmektende korkuyordum sanki, sanki arkadaşımla arama giren "o"nu kıskanıyor ve görüp kaçmak ister taş kalpli heykel gibi dikiliyordum. Özlemciğimin babası Derman babam kavga ediyordu diğer ev ahalisiyle "bırakın ben göstericeğim" diye. Devv Derman baba geri geri bana getirirken bebeği görmiyim diye, bi sağ yaptım istem dışı bi sol. Kocamandı elleri dev adamın ya da o çok minikti!! Hayatımda ilk defa titrediğim için dokunmaktan korktum ki en sevdiğimdir yeni doğan bebekleri çığlıklar arasında kollarıma alıp kaçırmak.
Yapamadım:( Yok dedim vermeyin, o artık Özlem'in. Biraz "benim değil" vardı içimde, biraz da onun artık benden çok daha özel olması:(
Korkma kızım hadii, hadi Sibeel diyen Özlem'in sesinde ki dürtüyle açtım ona kollarımı. Çok ağladım, birden. Çok ağladım böyle bir duygu değildi benim beklediğim. Beni bekleyenin Özlem olduğunu nerden bilirdim. O küçülmüş küçülmüş sanki bize çocukluğumuzu getirmişti minik kasabamızdaki. Ellerinde sımsıkı tutuyordu öğlen arasında yakaladığımız uç uç böceklerini, dizlerini kırmış oturuyordu bizimle taş merdivenlerde, kulak kabartmıştı tüm dertleştiğimiz gecelerde bize, bizimle oturmuş aynı şarkıyı söylüyordu Ayşe, aklına bu iki dost düşünce.


Biz ilkokuldan beri her duyduğumuzda birlikte mırıldanırız hala şarkımızı. Her duyduğum barda ya da oto radyosunda, evde ya da iş de... Anneni arıyorum ve sessizce onunla aynı taş merdiveni paylaşıyorum. O sözlerini okurken ben usulca tekrarlıyorum.
Sevmek eskidenmiş güzelim,
.
.
.

8 yorum:

Nurum dedi ki...

nasıl da güzel anlatmışsın Sibeliim... :) Allah ayırmasın insanı sevdiklerinden...hep bir arada olalım onlarla inşallah...

yolcu yolunda gerek... çok severim ayrıca bu parçayı... :)

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım benim yaaaa gözlerim doldu, tüylerim diken diken oldu, en sevdiğin dostunun, canın dediğin, canının ötesinde tuttuğun, kimselerin üzmesine, kimselerin aranıza girmesine izin vermediğin dostunu uzağa gönderince kanadı kırılmış gibi oluyor insan, ama bak ne güzel en azından istediğinde yanına gidebiliyorsun , benim dostum canım çok uzağa taşındı ama eşi o kadar sorunlu ki benim onun yanına gitmem imkansız :((( canım beni yüreğine sağlık, şimdiden iyi yolculuklar... Bizimde şarkımız BU AKŞAM EĞLENELİM SABAHA KADAR , BİZİM DOSTLUĞUMUZ ÖLENE KADAR :)))

ŞEKERPEMBE dedi ki...

canım benim ya...
allah sanada bir an önce göstersinki ikinizinki birlikde sizin gibi büyüyebilsin diye geçti ilk aklımda. onlarda sizin gibi can arkadaş, kardeş olabilsinler.
sen onu nasıl sevmezsin canının canı gibi:))) ama çok duygusal anlatmışsın. kıskanmışsın minicik şeyi, minicik ama çok değerli şeyi:))) sanada kıyamadım.
anlaşıldıki sevgisi ağır basmış, o sana kendini hiç bir şeysiz sevdirmiş çünkü sen zaten hazırmışsın onu sevmeyede haberin yokmuş ha:)))
aman benimde çenem düştü çok etkilendim yazdıklarından
gidince bol bol sık ısır falan... baksana kocaman olmuş artık tam yemelik zamanı gelmiş bak...

sevgilerimle

Goksu dedi ki...

:)Kiz ben senin yazilarindan sonra bi sey yazamiyom cunku sen soylenecek herseyi soylemis oluyorsun!:))

laleninbahcesi dedi ki...

yeni doğmuş bir bebekten daha güzel bir şey yok bu dünya da.
not. annene çok geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

Geleceğin annesinin anneler gününü şimdiden kutluyorum :)
Sevgiler yolluyorum kucak dolusu...

Sudamlam dedi ki...

ahh be sibelcim, öyle de güzel anlatmışsın ki..öyle de tanıdık geldi ki bana, hissettiklerin... bir gün, bir gün sen kucakladığında senden bir parça o minik bedeni şimdi sevme zamanı diyeceksin...

Adsız dedi ki...

canımmm
sana sevgilerimi yolluyorummm

www.blogcu.com/anemonunmutfagi