Küçük Dünyama Takılanlara Fısıldadıklarım...: Aba kıs olmuş Çibel'e anlatmış...anlatmış...

21 Mayıs 2008

Aba kıs olmuş Çibel'e anlatmış...anlatmış...

Yağmadı. Yağmur yağmadı. Hatta güneşle böcekler sıcağın habercisi olarak birlik olunca Sibel allerji oldu. Kabardım da kabardım, kaşındım da kaşındım tatil boyu(:

Gözümde büyüttüğüm otobüs yolculuğu bir filmle bana zamanı unutturdu. Yolculuğum da oradaki güzel günler gibi çabucak bitti-gitti, film gibi..
Ayşe kocaman bir aba kız olmuş görüşmeyeli. Yol gösterici ve öğretici her harekette "ıı bıyaakk aba kıs oldum ben" "baaak bak" diyerek gerçekten de düşse bile ablalığın hakkını layıkıyla yerine getiriyor her hareketiyle(:
Araba koltuğundan aba kıs olup kendisi inmeye çabalıyor.
Merdiven iniş çıkışlarda aba kıs olduğunu dile getirip bir de bana "koykmaa aba kısım ben koykmaa" diye telkinlerde bulunuyor((:
1 saat gibi bir sürede yediği 5-6 kaşık yemeği 10 kepçe dışarı iade edip bir de marifetle "büyüdüm been bak aba kıs oldum" rahatlığıyla oyunlarına devam ediyor(:

En zor olan yanı da yemek sonrası annesini buhrandan kurtarma anı. Öyle ki takıntı halini alan yemek yedirme durumu wc'ye kadar uzayııp gidiyor:( Lazımlığa boşaltma yapan Ayşe firar edemediğinden anne asker tarafından ablukaya alınıp kaşar peynirle süregelen savaşına devam zorunluluğunda bırakılıyor.

Hiç evde durmamacasına gezdik Özlemcim ve yol arkadaşıyla. Bizim minik arkadaşımız çok uyumlu bir çocuk, öyle ki 4 saat boyunca bizimle birlikte ayakta alışveriş telaşına ortak olmasına rağmen bir kere bile ne tutturdu ne de ağladı. Hatta aynı aba kıs gibi baktı takılara-tokalara, ayakkabılara-çantalara ve hatta kahkahalı dedikodularımıza ortak olup yalancıktanda olsa kahkahalar bile attı orta yere((:
En güzeli doyulmaz sabah kahvaltılarıydı. Dolu dolu 3 gün bu zevki yaşadım. Hatta hızımızı alamadık köy kahvaltısına bile gittik. Havuz başında, şırıl şırıl akan sular eşliğinde miss gibi havayı koklayarak bu keyfi gazete okumaya kadar uzattık.

Burnumda tütüyor şimdi...!!!
Ne kahvaltısı ne de sefası,
Ne tatili ne de hava değişimi...
Özlemin bana otogarda söylediği gibi; "Galiba senin tarafından da unutuldum. O artık en sevilen sende de belli:(("
Bu sözüyle onu hiç öpmediğimi hatırlayarak miniği kucağımdan indirdim ve arkadaşıma kocaman sarıldım.
Ama bilmişti "Çibeliiim" diye bana seslenen Ayşeciğimin sesi şimdi benim en çok özlediğim.
Sabah 7.00'de kalkmaların en zevklisini bana yaşatan gülüşünü de ösledim.

9 yorum:

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Büyüdüklerinde böylemi tatlı oluyorlar acaba:)
Minik cadı bile yavaş yavaş konuşma eğilimine girdiğinden beri aba aba aba abababa şeklinde kendince konuştukça üstüme aba diye alıyorum hepsini:)Valla Ayşe anlattığın kadarıyla çokkkkkk tatlı Sibel Abla'cım . Allah biran evvel sanada nasip etsin:):):) Aminnnnnnnn:)

Sudamlam dedi ki...

hımm dolu dolu çocuk tecrübesi yaşamışın :)) darısı başına sibelcim :)

ŞEKERPEMBE dedi ki...

TATİLİN ABLA BEBEKLİSİNİ YAŞADIN DESENE...
TATİL YAPTIN, SEVDİKLERİNİ GÖRDÜN, HASRET GİDERDİN HERŞEY ÇOK GÜZEL,
O AYŞECİKDEN ALLAH SANADA VERSİN BİR TANE DİYORUM BEN
DİLEDİĞİN ZAMANDA, DİLEDİĞİNDEN DİLEDİĞİN KADAR...

SEVGİLERİMLE

Ece dedi ki...

Sibelciğim,
Hoşgeldin. Gerçekten 'hoş'olmuş gelişin. Minik gözümde canlandı,bilmiş bilmiş ortalıkta dolanıyor oluşu,en tatlı zamanlarının keyfini çıkartmak lâzım tabii.Bu arada annesini de unutma(ihanete uğramış hissetmesin).
Ben de torunum geldiğinde -ne hale giriyorsam artık- kızım arkadan sesleniyor 'Anneeee benim ben,bak kızın da geldi'diye.:))
Sevgiler canım

laleninbahcesi dedi ki...

sibelll sen yazdıkça benim Orduya gitme hallerim depreşti. Aba kıs da çok sevimli yaw. İyi bir tatil olmuş , biz ev de geçirdik. Htta bol bol misafir ağırladım. öptüm seni

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım benim Allah içine sindirsin, güzel bir tatil olmuş senin için, en güzel tatil sevdiklerinle olmak zaten, Ayşe almış zaten arkadaşının yerini, ama napalım onlardan canlarımızın parçası... Canımcım Allah sevdiklerinden ayırmasın, inşallah sende biran önce yuvanı kurar, küçük Ayşe gibi bir evlat sahibi olursun, kocamannn öpüyorum seni...

Goksu dedi ki...

Evet yaa, cocuklar ayri guzel oluyor.Seytan tuyu mudur nedir , insani abluka altina aliveriyorlar, basta rahatsiz olur muyum derken bi bakmissin, gozun kullagin , herseyinle onu ariyorsun!

Darisi seninkinin basina!;)

HULYA dedi ki...

Sibel'ciğim,
ne kadar güzel anlatmışsın zevkle okudum canım.Ayşe kız da size uymuş kız kıza gezmişsiniz belli.İnşallah Allah tekrarını nasip etsin .Kocaman sevgiler gönderiyorum canım

zeya dedi ki...

çocuklar bir anda yer ediveriyorlar insanların hayatında.
Kısa tatiller güzel geliyor ama bende de yol korkusu vardır. Hele otobüsle uzun yol olacaksa daha gitmeden şişerim :)