Küçük Dünyama Takılanlara Fısıldadıklarım...: yokuşun başı; yolun sonu ya da en başı.

10 Mart 2008

yokuşun başı; yolun sonu ya da en başı.

Günlerden bir gün yol almaya başladım. Her yeni günde yollarıma taşlar döşedin. Biraz hızlandırdın ölümü, döşediğin taşlar gün geldi acıttı dizlerimi.
Senden ben yarattığım kendimi sana kattığım sen. Bir gün geldi hiç olmadın, gidemediğin, gidipte var olamadığın yerinde kaldın, öylece.
Kollarıma düşler bıraktın, beni sımsıkı sarsın diye. Sensiz olan hiçbir düş yoktu bende. Sen benden bir iz adına kollarıma seni bıraktın. Hiç kavuşamayan kollarımı bensiz bıraktın.
Gözlerime yüzün vuruyor rüzgarın sessizliğinde her daim. Senin gittiğin günü rüzgardan duydum yumuşak ve narin. Çiçekler arkamdaydı o gün. Peşinsıra takip ediyor beni kokun. O kokuyu çiçekler getirdi bana meltemle kattı saçlarıma. Rüzgar arkamdan fısıldadı adını. Günlerden geceydi, gündüzü yaşanmamış o gün geceyi gündüz sanıp yüzüme güneşi vurdu. Sabahın erken saati gecenin yeni yetmesi... Gündüzü bırakıp geceyi sevdi.
Dönüp bakmamak adına baktım yüzüne. İçime çektim rüzgarımı, içime çektim kokunu, gözlerimi gülümsettin. Dudaklarımdan ayrı gözbebeklerim, daha bi anlam kattı mutluluğun reçetisine. Adını senden aldı. Yüreğimin tüm güzelliği sende kaldı.
Bana bıraktıkların yolda kaldı.
S.BAY

7 yorum:

Nurum dedi ki...

ya benim sende bıraktıklarım... ?

canım mutlu çok mutlu çok çok mutlu bir hafta diliyorum... :)

Adsız dedi ki...

Şu yaşantımızın tesellisi yok bedeli var.En ağır bedelleri de ruhumuz ödüyor. Tüm yorgunluklara ve kırılmışlıklara rağmen, hayata dair yine avcumuzda kalan umut.
Prensi bulana kadar kurbağa öpecekmiyiz bilmem ama...(Zehra ben prensinim diyeni bekliyecekmiş)
Kahkalarımızı özledim taa ankaradan:))

ŞEKERPEMBE dedi ki...

çok duygusal yazmışsın...
ruhunun yaşadıkları elindekiler gidenler...
daha bu hesabı yapmauya başlama bu hesap kapanmıyor bil...
hayatı içinden geldiğince doyasıya yaşamaya başla, gidenler giden kalan sağlar senindir kalanlarla devam etmeyi yenileri eklemeyi başardıkça hayat yaşanası oluyor...
mutluluğun reçetesi yok...
keşke olsa...
bu reçeteyi bulsanda yarın uymayacak sanada...

sevgilerimle

angel dedi ki...

yazdıkların bana geçenlerde çok uzaklarda bi dosttan aldığım mesajı hatırlattı,
ŞİMDİLİK KAPA KOLLARINI,
DAHA NİCE SEVİNÇLERİN GÖLGESİNDE SARILIR BEDENLERİMİZ,
İSRAF ETMEYELİM SARILMALARI
SOĞUK GECELERE KALSIN
AKŞAM BULUŞMALARI...
ŞİMDİLİK KAPA KOLLARINI...
Sevgiyle..
Haa bi de kaç zamandır yazıcam senin yazı başlıkların fevkaladenin fevkinde be şeker:))

deep note:Bi fırsat bulup kritik yapmalı senle;)

Sudamlam dedi ki...

Ancak yüreğinde o gücü hisseden kadın yapar bunu. Canının acıyacağını, gözlerinin yanacağını bile bile ancak güçlü bir kadın "dönüp bakmamak adına bakar". Artık yüzünün hep aydınlığa, hep güneşe, hep sevene bakması dileğiyle...

Goksu dedi ki...

Hmmm...bu sefer anladim da , acma o konuyu dedigin icin cok da yorum yapamiyorum...sadece ne guzel ruzgarlar estriyor icinde insanin bu ask...mukemmel bir yazi olmus, ellrine saglik:)

cemce7 dedi ki...

Yahu Sibel ablamın yazdığı yazıları anlamama rağmen yazılara bayılıyorum yaa!

Ama şunu anlıyorum ki Sibel abla her yazı yazdığında bir şeye moreli bozulmuş veya "bu yazı benden 'X' konuda moreli bozulanlara gelsin" misali havasında olabilir...

Her yazıya yaptığım yorum gibi ... takma kafana abla! Bak bizim de yazılı tarihleri tek tek açıklanıyo... Ben takıyo muyum? Yok. Peki takar mıyım? Orası anneme bağlı ::))))