Küçük Dünyama Takılanlara Fısıldadıklarım...: Sessizce gittim...Eskimedim yenilendim.

11 Haziran 2008

Sessizce gittim...Eskimedim yenilendim.

Sessiz sedasız habersizce, gidip gelmiş oldum bu zaman zarfında Eskişehir'e.

Her ne kadar, çok önceden planlanmış bir seyahat olsa da, "nasılsa yazarım son dakika" diye düşünerek yanıldım bir kez daha!! Plan dışı gelişen akışa uyamadım. İşimle evim arasında bir koşuşturmayla Cuma gecesi yola çıktım ve bugün sabah saati ile İzmir'e vardım. Döndüm dolaştım, yine aynı yerden, şaşkın bir ifadeyle "benmiydim o gidip gelen!! Nur'u tanıma fırsatı yakalayıp rüya gibi bir gün de onunla içini dışına seren... Ben miydim!!" diyerek yazmaya başladım.
Gezdim-gördüm, yedim-içtim, fazlaca üşüdüm bir dee İlk-nur ile Nur'lu sohbetlere dahil oldum. Geldim.
Gitmem kardeşime ithafendi bu sefer... Duhan'ım bir diğer adıyla Bilgecim, kendisi kısaca benim kardeşim; büyüdü, okudu ve üniversiteden başarıyla mezun oldu((: Balosuna da dahil edildiğim için bir de buradan kıyafet götürme görevini üstlenince, bir telaş düştüm yola Cumadan... Birşey unutmadan, kardeşimin mühim gününü kabusa bulayarak unutkanlığımı tarihe yazmadan tastamam bir hazırlıkla vardım şehrine. Eskişehir'i eski kılan son beş yılın en yenilenmiş şehrine...
Balo mu!! Evet balo müthişti!! Bayanlar prenses baylar da benim rüyalarımın perisiydi sanki(erkek peri mi!!Hımm...), külkedisi masalında ki gibi rengarenkti tuvaletleri ama masal geceyarısı bitmedi. Sabah saatlerinde kokoreççi de son buldu, öyle pek de filmlerde ki gibi romantik değildi yani;))
Ertesi gün kendi adıma heyecanlıydım. Yorumlarımızla birbirimize söz hakkı tanıyarak, ortak bir paylaşım noktasında buluşup, yüz yüze tanışmasak da birbirimiz hakkında fikir sahibi olduğumuz Nur'umla bizzat tanışacaktım(: Tramvayla kendimi sokaklara atarak Nurrr, İlknurr diyerek çıktım çarşı yoluna. Önce o beni tanıdı ve yanındaki arkadaşına, tanıdığından emin bir ifadeyle beni işaret etti(: Önce salata ikram etti yazılarımdan bu ara yemek yeme alışkanlığımı çıkararaktan amaa ters tepti. Sonrasında ikimizi de kimse engelleyemedi. Waffle'dı, şaraptı derken ipin ucuyla bir sohbet de kendini iyiden iyiye gösterdi.
İkimizde yengeç burcu, ikimizde konuşmayı seven, içimiz dışımız bir olduğundan aksini istesek de oyunları beceremeyen, gülmeyi ne olursa olsun somurtmaya tercih eden, çok sıkıldığında çaktırmadan kabuğuna çekilen(ki o arada çaktırıyor bir yerlere sığınırken(; ), şarabı seven, karar alırken önceliği karşısındaki kişiye tanıyan ve arkadaşlıklarda öncelik sırasını aynı statüyle derecelendiren;), özel yaşamları çokça benzerik gösteren...v.s.

Çok mu cici görünüyor herşey oradan!!
O kadar değil hatalar vardı o gece şarapla birlikte ıslatılan.
Şööyle ağızda evirilip sonrasın da midemize oturan.
Biz de az değiliz hani ama; yine de çokça iyi, az biraz da kırılmadan kıdemli iki düz yaşayan...

En büyük farkımız boy ve cüsse olup, geleceğe dair en büyük planımız şşş şu anda durum gereği söylenemiyen olandır;))
Nur... Ayy, yaa yine Nur dedim!! Aslında İlknur, sana ve samimiyetine çook teşekkür ederim. Tüm gününü bana ayırmış olma inceliğine de minnettarım bir kez daha belirtmek isterim. Doğum günü hediyemi bile şimdiden düşünmüş ve bana pırıl pırıl bir kolye almış canım.
İlerleyen günlerde ta ki otobüse binerken bile sesini yanımdan ayırmadın/ayırmadım(: ve tanışma ertesi kardeşimin kep törenine de katılarak(yani dün) zorunlu dönüş için son hazırlıkları yerine getirdim.
Ee bir dönem bitti ve evin küçük kızı geri mi geldi!! "Hayır"; okumaya devam diyerek Eskişehirde ki öğrenim hayatına devam kararı verdi. Ablası alıştı mı!! Bilmem... Ama doğru karar olduğunu bilmenin verdiği gururla, gözünde biraz yaşla ayrıldı bu sefer şehrinden.

11 yorum:

ŞEKERPEMBE dedi ki...

önce kardeşini tebrik edelim veee devam eden öğrenim hayatında başarılar diliyelim. o bitirmemiş sadece devre arası vermiş. maç devam ediyor onun için yani:))))
sanada hoş geldin
iyi eğlenmişsin

sevgilerimle

ŞEKERPEMBE dedi ki...

şaka demi iskeleye o kadar yakın değilsin aslında şaka yaptın demi;???
çünkü dönme sağa düz git sol tarafta dr um var sık sık geldiğim:))))))
note: dilerim daha sık gitmeme gerekir ilerleyen tarihlerde ya neyse:))))
öptüm seni

Nurum dedi ki...

İyiki geldiin...iyi ki yaaa... :)seni tanımaktan innanılmaz mutluluk duydum..çok keyifliydi....çok eğlendik biz duyurulur herkesee...saatler çabucak geçti...:( bitmeseydi keşke de daha da konuşsaydık biz... :)yengeç sevgisi buuuu... :)
öpüyorum kuzuuum ,artık Eskişehir de bir evin daha var,unutma emi... :

nurnotuş: resimler yakında benim blogumda duyuruluuuuur... :)

Goksu dedi ki...

Kardesini tebrik ederim!Hersey gonlune gore olsun...Valla seni de tebrik ederim, blog dunyasinda her sehirde bir blogcu tanismasi yasadigin icin.Neymis , sinir diye bir sey yokmus hayatta, ha guney afrika, ha dubai ha eskisehir...:))

Ece dedi ki...

Kardeşini ben de kutluyorum. Bütün aile bir 'OH'çekmiştir.Bundan sonrası tercihe kaldığı için, saygı duyulur.
Havayı, kafayı biraz dağıtmak, yönü başka tarafa kaydırmak olmuş. Çok da güzel olmuş.
İzmir seni beklemiş,kavuşmuş..
Sevgiler canım

resimleri de görelim ama...

Sudamlam dedi ki...

evet ya bir baktık gitmişin bir baktık gelmişin :)) kardeşini tebrik ederim. gerçek hayat şimdi başlıyor değil mi :)) eskişehiri ben de çok seviyorum. kanalı tramvayı ile sanki bir avrupa şehri havasına büründü son yıllarda. eee biz de bekliyoruz ama :))

Adsız dedi ki...

iyi ki döndün canım.yokluğum blog dünyasında hissedilmişti :))
yengeç burcu duygusal,kırılgan ama bir o kadar da dik durabilen bir burç.İki yengeç ??güzel geçmiştir saatler.tahmin edebiliyorum.Yeni tanışmış da olsanız samimiyet ve doğallık güçlü bir bağ için yeterli olabiliyor.Bu arada kardeşini de tebrik ederim.sevgiler..

zehra dedi ki...

ne guzel bloglar aslında bızler ıcın sanal onmanın otesınde yenı dostluklara kopruler oluyor buda benı cok mutlu edıyor sızın adınıza cok sevındım kardesınızıde tebrık ederım :)
___________
mutlu guzel saglık ve ask dolu bır hafta sonu dılıyorum
kendınıze ıyı bakın efendım :))))

angel dedi ki...

En güzel dönemdir okul yılları:)sanırım senın kardişte bu sebepten yola devam demiş:)her ikinizinde gönlünce olsun herşey...
darısı bizim e.şehir çıkartmasına:)
öptüm seni şeker..

uygarimizlahayat dedi ki...

Canımcımmm hoşgeldinnn... Kardeşini tebrik ediyorum, hayırlısı olsun, yeni kararı içinde başarılar dilemekten başka bir seçeneğim yok, yolu açık olur inş. Sen yine durmamışsın, sanalı gerçeğe dönüştürmüşsün, ayy ne güzel senin adına çok sevindim, eminim harikaaa saatler geçirmişsindir, allah içine sindirsin canımcım, öpüyorummm seni kocamannn, iyi haftasonları...

laleninbahcesi dedi ki...

Sibelcim kardeşini kutlarım anlaşılan şisasüstü yapacak şimdi de , hayırlı olsun. Ne tatlı oluyor dimi blogcu buluşmaları. Biz de mavianne ile buluştuk bu hafta çok keyifliydi. Öptüm seni