Küçük Dünyama Takılanlara Fısıldadıklarım...: sabır ve zaman kolkola verdi kardeşim geldi.

11 Nisan 2008

sabır ve zaman kolkola verdi kardeşim geldi.

Evde bir telaştır gidiyor bu hafta. Eskişehir'den kardeşim geliyor. Aslında bu ara planlar Ekim'den bu yana görmediğim kardeşime ve taşınma sürecin de olan iş yerime göre ayarlanıyor. Bir aydır planladığım dinlenme, tozu dumana katma amaçlı İstanbul seyahatim de mecburen sürekli tarih değiştiriyor. Bi söylediğim bi diğerinden kopuk gidiyor. Hiç sevmediğim dengesizlikler aldı başını gidiyor. Söz verdiğim arkadaşlarımı arayarak zamanı yönlendiremediğim sürecimi açıkladım ve tüm planları zamana bıraktım.
Bugün ki blog yazıma besmeleyle başladım(: Bu benim laptop'umdan yazdığım ilk yazım. Bütün günüm işte PC başında geçince evde bilgisayar başına oturup yazı yazmak bana hiiç keyif vermiyordu. Zannedersem bu yüzden tüm bilgisayar işlerimi gün içinde halledip akşam huzurla yayılıyordum. Birkaç kez içimden sayfama birşeyler yazmak geldiğin de ise olmadı. Sanki yazar havasında; yerimi beğenmedim, aklımdakiler oturduğum yerde sabitlendi!! Ama şimdilik iyi gidiyor bakın bakın gidiyor...((: Malum alışmak lazım altı yıldır alıştığım bilgisayarım ve koltuğumda yavaş yavaş yerinden oynuyor.
Pazar günü kuzenimle birlikte günlerdir araştırmasını yaptığımız bilgisayarı almak amaçlı Çiğli Kipa'da(alışveriş merkezinde) buluştuk. Asus mu, Acer mı, yoksa Toshiba mı derken... Toshiba A200-1YX de karar kılındı. Herşey gayet güzel;)) Telefonla mesai saatlerinde de ara ara kendilerini arayarak abuk sorularıma maruz kalan Toshiba çalışanları "hadi kapatıyoruuz..." diyerek durumun vahimliğini ortaya koydular((: Kuzenim kolumdan çekerek beni çıkartmaya çalıştığında dilimin ucunda ki sorulara yenilerini de ekleme amaçlı Starbucks'da bir mola verdik. Öyle ki yüklemeleri hallettik vee Nalan'ın önerdiği kahveyi nihayet denedim. Tarçınlı coffee, mmm naneli ve beyaz çikolatalı kadar lezzetliymiş kendisi. Şiddetle öneririm tüm önyargılılara. Ama abartıp üstüste içince yine çarpıldım. Öyle ki soluğu Kentucky(KFC)'de aldım. Yani tam bir tatil yaptık ailecek; midem, ruhum ve tüm bedenim;) Bir de bu araştırmayı 3 haftadır yaptığımı ve fellik fellik tehlikeli bölgelerde hafta sonlarımı geçirdiğimi düşünürsek kendim gibi kuzeni de yaktım. Arabaya binerken söylediği söz hala kulaklarımda "yaa Sibel çık hayatımdan lütfeen:((" Hehe duramam ben; ev arkadaşımı da 2 beden büyüttüm, annesine yıl 2000'de 42 beden teslim ettim.
Şimdi dört gözle annecimle kardeşimi ve ev arkadaşını bekliyoruz, babam,annem ve ben.
Sarmalar sarıldı, sevdikleri alındı. Haftasonum özlem gidermeli geçecek. Daha bi tatlı hayat sabredince, daha bi tatlı hayat gözümün nuru gelince. Zaman sabrımızın ödülünü verecek((:
Kardeşimi son gördüğüm de paylaştıklarım BURADA.

11 yorum:

Nurum dedi ki...

çok tatlı çok ,yazın laptopdan da aynı kıvamında olmuş canım benim..yola devam... :)
bu arada ben Eskişehir'deyim,sanıırm burda okuyor olmalı kardeşin,burda iyi bakıyorlardır dimi ona,bak yamuk yapan olursa burdayıs yani... :)size hoşgelsin güle güle oymaya oynaya gelsin... :)

bu arada zaman her şeye çare,herşey olucağına varıyor
,aynı dertler bende de var,planlar olduğu yerde,zaman geçiyor..aksilik yok ama süreçler yavaş... :)

umarım herşey istediğin gibi,gönlünce olur canım... :)

angel dedi ki...

Biz gitmedik,baktı olmıycak kardeşin çıktı geldi:)gözünüz aydın hoşgelmiş
...
gönlünüzce bi hafta sonu olsun..
öptümmmmmmmmmm

Adsız dedi ki...

canım güle güle kullan birtanem tarihleri de dert etme mühim olan gelmen güzelim. Yazarlık da güzel gidiyor belli ki baş alışmışsın da döktürmüşsün bile. Ama yayılmaya devam çok kaptırma kendini sonra benim gibi öğlen uyanırsın valla.

Sudamlam dedi ki...

ben de msn de gördüm seni dün akşam, allah allah hayırdır sibel mesai mi yapıyor gider ayak dedim. yazamadım, damla kucağımda iki satır maili on dakikada yazdırdı bana..hani bir merhaba desem sonra sibelcim damla durmuyor iyi geceler diyeceğim. en iyisi hiç başlamamak sohbete dedim. demek yeni laptopunu deniyordun :)) güle güle kullan canımcım.
kardeşinde hoşgelsin izmir' e.ne tatlı telaş vardır şimdi sizde..ailece bol kahkahalı, neşeli günler diliyorum...

Ece dedi ki...

Ayrılıkların tek güzel tarafı bu buluşmalar.Hayatın hava delikleri.
Kardeşi fazla şımartmayın, tepenize çıkar sonra :))
Gözünüz aydın.
Adı üstünde: Diz üstü bilgisayar...
Mutfakta, tuvalette,yatakta..heryerde kullanabilmek çok güzel.
Hayırlı olsun., güzel yazılara vesile olsun.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

1. ben bi önyargılıyım:) kardeşim kahve kahvedir, tarçınlısı, beyaz çikolatalısı bilmem neyin olmaz.. çay da öyledir. çay çaydır. eeeeen çok kendimi aşsam, earl greydir, seylandır. ama yok yeşilmiş, maviymiş, elmalısıymı, narlısıymış.. bana gelmez..
2. zaman bu ara herkese yamuk yapıyor sanırım, kendini planları bozmaya adamış.. ya da astrolojik bi durum mu var? ben de böyleyim.. yaptığım tüm planlar araya giren başka plancıklarla engelleniyor/erteleniyor.. umarım doğumum için de araya bi şeyler girer de bebişim olması gerektiği kadar kalır içerde..zira en büyük endişem pematüre doğurmak:(
3. öğrenciyken memlekete gitme, memleketten okula dönme seromonileri ayrı bi keyif.. insanın kendini çok özel hissettiği anlardan biri işte. şimdi annen zeytinyağlı dolma da yapmıştır?:)
sevgilerimle..

ŞEKERPEMBE dedi ki...

öncelikle güle güle kullan
hep iyi günler iyi şeyler de kullanmak nasip olur inşallah ve tabiiki maşallah...
ama sanırımiş yerinden ayrılmayı düşünüyor olsanda, ayrılacağın kesinleşince biraz burukmuşsun gibi?
daha güzel yerlerde daha mutlu bir iş hayatı diliyorum iş hayatınında mutluluğu ne kadar olursa işte ben sana en fazlasından diliyorum. bence ev kadar iş yerindede huzur işten duyulan mutluluk ve iş sevmek çok önemli şeyler, ben sana üçündende fazla fazla diledim bile:))))))
veee asıl en büyük maşallahı ailenize sakladım:)))) hep bir arada mutlulukla daim kalın. allah ağzınızın tadını hiç bozmasın... daha nize güzel haberlerini paylaşmak dileği ile....

sevgilerimle

ŞEKERPEMBE dedi ki...

selamm naber
izmir blogları toplantısı yapılıyormuş duydun mu?ugurbocegimleafiyetle sitesinde yer ve tarih ve saati belirleyecekmiş.

sevgilerimle

uygarimizlahayat dedi ki...

selam

laleninbahcesi dedi ki...

Sibelcim , önce laptopun hayırlı olsun, darısı başıma olup beni kızlarla cebelleşmekten kurtasın:)). Ben bi koşu gidip Eskişehir yazınıda okudum bu arada ve Eskişehire gidesim geldi. Valla gerçek söylüyorum. tez vakitte gitmem lazım. Son gittiğimin üzerinden sanırım yüz yıl falan geçmiştir. Tek hatırladığım çok üşümüştüm. Kardeşinin gelişi bana Nazlının İzmirden gelişlerini hatırlattı, babası onun için özel bir dolap yapı, ağzına kadar sevdiği şeylerle doldururdu, ve bende kapıyı elimde yaş pasta ile açardım , sabahın köründe. Öptüm seni

Goksu dedi ki...

Oooo , lap topun hayirli olsun canim, gule gule kullan!Simdi ilham perin nerde gelirse orda yazarsin:)


Kahve gercekten de guzel, ya da benim o gun keyfim yerindeydi cok begendim:)