Küçük Dünyama Takılanlara Fısıldadıklarım...: hafta başladı;balık gözlerime baksana!!

3 Mart 2008

hafta başladı;balık gözlerime baksana!!

Bugün pazartesi, vakit öğlene yaklaşsa da gözlerim hala balık balık bakmakta. Pazartesi mahmurluğu bu ve erken de yatsam, enerjik de kalksam yine de fark ettiriyor kendini. Ne de olsa "gözler kalbin aynasıdır yalan nedir bilmez onlar" demiş şair:))
Son birkaç haftasonudur leyleği İzmir semaların da ama hep misafir evler de konaklarken görüyorum ki haftasonu ben de yatılı ev gezmeleri yapıyorum. Yok hala annem yanımda ve henüz bir isyan ya da terk etme modunda tehditler başlamadı aramızda. Yoksa içime sinip de leylek misali konamazdım ordan oraya. Aksine "git de ders çalışıyım rahat rahat" şeklin de karşılanıyorum.
-"Hoşgeldin kızım yok sıkılmadım. İyi oldu ben de sakin sakin ders çalıştım".
Annem sündürmese ne gürültüler kopar evde, her gün "Siibeell" demese kim durdurabilir bende ki içsel enerjiyi!! Zıplarım, kedimle saklambaç oynarım ki bağırış-çağırış ve sonrasında onu evet dört bacaklı kedimi havaya atar tutarım. Denge olayımız süper. Sirk çalışanları gibi bence, denge olayında oldukça iyiyiz. Banyo kıvamında sesimle gece 1.00'e kadar bol makam geçişli şarkılar-türküler söylerim ve bir de arada TV izler kendi kendime sesli yorumlar yaparım. Arada annemi mıncıklarım...v.s. Komşular, annemin kıymetinin çok da farkında değiller bence. Geçen gün takıp da bir hafta boyunca eve gelen 7 yaşında ki misafir komşu kızına da öğrettiğim gibi
yüksek yükseek tepeleree ev kurmasınlaar...
aşrı aşrıı memlekete kız vermesinleeer...
(ve hop ki üç dört)
annesinin birtanesinii hor görmesinleeer
(en koptuğum-haykırdığım nokta ve sonrası annemden engelli ama söylemesi zevkli bir parça bence)
Bu parça bi ara birşeyler anlatmak istercesine hitdi bende:)) -
Ama annem üzerine alınmasın tüm cümle aleme.
Cumaresi günü sabah 9.00 da güne depremle uyandım ve bir süre daha gittim-geldim yatakta. Yarı hayali bir hareketti sanki ama sesi dinlersen %100 gerçekti. "Annee deprem:((" diye haykırarak annemin üzerine doğru atlayıp, koynuna girdim ama nafile. Sabah sabah yatakta keyif yapmak yerine kuaförde aç açına fön çektirmek adına çıktım yola. Ne zaman ki teker teker bayanlar depremden dolayı uyandık geldik buraya dediler... O zaman anladım ki deprem gerçekti ve tek bana ilham kaynağı olmayacak kadar doğal bi durumdu kuaföre gelmek.
Haftasonu Manisa'dan arkadaşım geldi ve çokça gezdik. Cumartesi günü hava harikaydı ve ceketi elinde Mangoya giren tek bayan olarak didikleyememenin verdiği huzursuzlukla pazar günü cumartesinin tekerrürü gibiydi. Uzun süredir alışveriş yapmamıştım iyi oldu. Zara-Convers çok beğenildi ve Mango beni zarara sokamayacak kadar olağandı yine. Akşam arkadaşımın yeğeni ve arkadaşlarıyla birlikte toplanıp "kokoloji" kitabında ki testlere baktık. Bir kişi okudu biz de en dürüst cevaplarımızla yanıtladık ve sonuç mükemmeldi beni bana aynen tarif etti ama o kadar!! 3. yok hatta 2. testte bana sıkıntılar geldi. Kendimi tanıdığımı fark ettim yine ve bana gereksizce yükleme yapmaya çalışan kitap fazlaca sıktı. Bu sıkıntıyla mı bilmem ama hoop 4.votkadan sonra Sibel sızdı:)) Ve o gün dündü ama o gün bugün gözlerim balık misali gözlemde.
Bugün pazartesi ben alıştım bu tekerrüre sen alışamadın bünye:)

4 yorum:

ŞEKERPEMBE dedi ki...

ben gözlerini bakıl gibi görsende onları yüreğin gibi gül gül düşünüyorum. madem gözler kalbin aynasıymış seninkiler gül gül açıyordur yüreğin gibi...
çok hareketli yazmışsın.. ben senin enerjini düşünüyorum hep :))))

sevgilerimle

Goksu dedi ki...

Varya allah annene sabir versin:)Gerci o nasil mutludur seni boyle civil civil gordugu icin.Hic bir annenin kizini gurbete gelin vermesinde , taki damat cok deger olmadikca;)
Kuzu , bu votkalar falan cok iyi de rejimi bozmuyor mu dersin?:)Hain Nalan!

angel dedi ki...

SİPARİŞLİ YORUM GELDİ HANIMMMMMMMMMMM:)))

ay millet deli sanacak:))
hadi deneme 1-2:))
ex aşkımdan :)))

.............
öyle bir şey işte
mavi kanatlı meleklerimiz
gördük mü, hayal mi, kimseciklerin sesi mi yoksa
belli belirsiz...
farzımahal akdenizde seferden dönen bir tirandil
belkide sardunyaların konuşkan sessizliği
ama varlar biliyoruz
çok konuştuk onlarla
çok ağladık
çok güldük ve de...

temel

laleninbahcesi dedi ki...

yaw Sibel , tam sana yorum yazacakken Aslı yaptı yapacağüını, onun yorumuna takıldım :)).Aynen senin gibiyim şu anda balık balık bakıyorum. zati bir uyansam düşeceğim Beyoğlu yollarına da.
Kokoloji kitabını alsam mı diye düşünmüştüm ama testleri yapıp sonuçlarına bkmayan biri ne yapsın kokolojoyi dedim. Ha bi de annene Allah kolaylıklar versin. Ama sizlerin sesinden, gürültüsünden de hiç mahrum olmayalım. işte anneler azıcık da dengesizdir anlayacağın. Öptüm seni