Küçük Dünyama Takılanlara Fısıldadıklarım...: Dünyaya "Eylül"ü getirdim.

20 Mart 2008

Dünyaya "Eylül"ü getirdim.

Dün iş yerim de erken saatler de siteler arası gezintiye çıktığım da Nurumun mimiyle karşılaştım. Zaten mim yazılarına denk geldiğim anda ilk alta bakıyorum ne yalan söyleyeyim. Hani mimlenmişimdir de ben de iki döktürürüm diye;) Sonra aklıma konuya bakmak geliyor. Aslında kitabın sonunu okumak gibi oluyor. Biliyorum ki heyecanı baştan gidiyor. Bunu yapmadığımdaysa hıııııııı....biiippp.....dıttt... şeklinde bir çırpıda okuyup sonunu her şekilde getiriyor ve yine yapacağımı yapıyorum. Ee ne fark ediyor!!
Başa döndüm ve konuya vuruldum. Başka bambaşka. Tam bir masallar diyarı yazarı olan bana göre; 55 kelimeyi geçmeyen öykü yazılması gereken;)
Zevkle Nurcum. Aslında dün yazmış olsam da o heyecanla, ancak bugün kelimeleri eksilterek size sunmaya hazır hale getirdim.

Sarı bir "Eylül"dü.
Yaprakların birbir rüzgara çattığı, yağmurun üzerindeki suçu toprağa kattığı gündü. Gittin. "Eylül" koydum gidişinden sonra yeni baştan dirilişimin adını.
İhtiyacım olan herşeyi senin dallarından toplayıp, tohumlarımı senin toprağında nadasa bıraktım.
Bir dağın başında yanımda kızım bakakaldım toprağına. Bu toprak mıydı üzerine yıllarca bin çığlık serildiğim!! Kana kana içtiğim!!
Babaydı artık adın meleğim.

55 kelimeyle sonlandırmayı başardım. İçimdekileri biraz sıkıştırarak da olsa...
İşte benim mimlemekden zevk aldığım arkadaşlarım((:
Sevgili CEMcim(sana olan sözüm hala devam etmek de. Olur da sayfanı açarsan diye!!)
Desertwind Nalan, Angel Aslı, ŞekerPembe ve dee Sudamlam sıra siz de...

8 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

ama sibellll, bu çok hüzünlü bir hikaye olmuş yahu. Ama bu kadar kısa ve anlamlı bir hikaye okumadım desem inan. Kıs sen süper bir yazar olursun valla. Ben koca kitaplar okuyorum sona da eeeee diyorum. Öptüm seni

angel dedi ki...

Valla güzelim ne yalan söyliyim bende bakarım bi yerlerde adım geçmişmi diye:))
Gördüm ki,benden söz edilmiş:))
H.içine sözüm olsun...
gönlünce bi hafta sonu diledim sana
öptümmmmm

Adsız dedi ki...

ya gerçekten blog dünyasında güzel yazı yazan kişiler var. Hani blog yazmanın dışında gerçek birer yazar olmaya aday kişiler. Ki bunlardan birisi de sensin sanırım :)
Tebrik ederim

Nurum dedi ki...

aaa harikasın canım ya... :) teşekkürler bize bu armağanın için.. :)Sibelim ya ara ara böyle 55 kelimelik öykücükler yapsak mı ne.. :) pek güzel oluyormuş bak.. :)

Goksu dedi ki...

Minik yazarim , sairim...dokturmussun yine...okuyani "yaaa..." dedirten yazin harika olmus...

Yanliz adimi gorunce, "allah" oldum, ne yalan soyleyim korktum.En son Turkce dersinde kompozisyon , oyku ,siir falan yazmistim.Oyku hangisiydi , tanimi neydi diye dusunmedim desem yalan olur.55 kelime mi...yaaaa, cok heyecanliyim, ortmenim!:)

Sudamlam dedi ki...

hehehe ben de konu mim olunca senin gibi en alta bakıyorum hemen :) mimlenmişim oleyyyy :)))

yedort dedi ki...

Öykü güzelmiş, blog da öyle, başarılar :)

aysema dedi ki...

Blogunuzla bugün tanıştım. İçten ve doğal buldum yazılarınızı. Bir solukta okudum ilk sayfayı. Yine geleceğim. Kaleminize,yüreğinize sağlık...
Sevgiler...